Altijd honger

Kees Opmeer

Altijd honger

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-6260-050-8, 130 blz., December 2017
Formaat: 21.2 (h) x 14.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 199 gram.

illustrator: Wim de Jong

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

In Nederland leven bijna 500.000 kinderen in armoede. Harry is daar één van. Het is zijn droom om eens profvoetballer te worden. Maar geld voor voetbalschoenen is er niet. Harry's vader woont in Australië. Als op een dag de dure, nieuwe fiets van zijn klasgenoot Wouter onbeheerd staat, gaat Harry erop fietsen en hij laat zijn klasgenote Daniëlle een foto nemen. Die foto stuurt hij op aan zijn vader.
Maar dan blijkt dat Wouters fiets gestolen is. Harry wordt voor dief uitgemaakt. Harry besluit zelf op zoek te gaan naar de dieven. Maar dat blijkt veel gevaarlijker te zijn dan hij had kunnen vermoeden.
Zal het hem lukken de dieven op te sporen en ongedeerd te blijven? Zal hij zijn vader kunnen opzoeken in Australië? En zal hij ooit kans zien om zich aan de armoede te ontworstelen en profvoetballer te worden?

Altijd honger is deel 1 uit de reeks Hoe ga ik om met... van topauteur Kees Opmeer. Deze reeks gaat over problemen die kinderen kunnen ondervinden, zoals armoede of pesten, en laat zien hoe je daarmee om kunt gaan. Ook staat er in ieder boek achteraan informatie over organisaties die hulp bieden.

Kees Opmeer is een beroemd kinderboekenauteur die meer dan veertig boeken heeft geschreven. Voor zijn werk heeft hij verschillende prijzen ontvangen. Hij schrijft vaak over maatschappelijke onderwerpen om zo kinderen te helpen. In de reeks Hoe ga ik om met... behandelt Kees Opmeer allerhande problemen die kinderen kunnen ervaren.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Altijd honger

paperback/ gebrocheerd: € 19.95
Altijd honger uit de reeks 'Hoe ga ik om met..' van topauteur Kees Opmeer In Nederland leven bijna 500.000 kinderen in armoede. Harry ...

Meer boekennieuws op Facebook.