Crimineel Utrecht

De geschiedenis van de misdaad in en om Utrecht

Daniel, M. Van DoornEvert Van der Zouw

Crimineel Utrecht

paperback/ gebrocheerd: € 14.99

ISBN: 978-90-8975-823-1, 288 blz., June 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het allereerste boek over de misdaadgeschiedenis in en om Utrecht. Met het schrijven van dit boek bundelen Daniel van Doorn & Evert van der Zouw hun grote interesses: misdaad en de stad Utrecht. Drie jaar werkten ze aan hun boek. Nu heten zij de true crime-lezers welkom in Crimineel Utrecht.

Hans van Zon en 'Oude Nol', Bertus Kwarten en Henk Rommy, de 'Utrechtse Seksbaron' en Bertie Cirkel. Deze landelijk bekende personen hebben allemaal een ding gemeen: allen zijn ze voor korte of langere tijd actief geweest in het criminele landschap van de regio Utrecht.

In Crimineel Utrecht komen de schemerige werelden van de misdaad in en rond Utrecht aan bod. Beschreven zijn onder andere de prostitutie, de woonwagengemeenschap, de motorclubs, de drugshandel en de witwaspraktijken. Naast misdaden van moordenaars worden ook minder bekende criminelen, oplichters, asociale inwoners en bajesklanten, uitgebreid beschreven. In hun onderzoek wisten de auteurs veel nieuwe gegevens en details te achterhalen.

Van Doorn en Van der Zouw doken in stadsarchieven, lazen de krantenleggers en plozen rechtbankverslagen na. Ze legden contact met nabestaanden, juristen en politiemensen, journalisten en ook met een aantal criminelen. Bovendien bezochten ze de belangrijke ‘plaatsen delict’ en vele rechtbankzittingen.

‘Niet eerder werd de criminele geschiedenis van Utrecht zo uitvoerig beschreven als in dit boek. Beide auteurs verrichtten pionierswerk!’

Evert van der Zouw (1976) en Daniel M. van Doorn (1986) verzamelen al vele jaren alle beschikbare informatie over de misdaad in Nederland en over hun woonplaats Utrecht in het bijzonder.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Crimineel Utrecht

paperback/ gebrocheerd: UITVERKOCHT!
Met het schrijven van dit boek bundelen Daniel M. van Doorn & Evert van der Zouw twee van hun grote interesses: misdaad en de stad Utrecht. ...

Meer boekennieuws op Facebook.