Inrichten en optimaliseren van organisaties

ICT gedreven organisatieverbetering

Drs Peter G. Noordam

Inrichten en optimaliseren van organisaties

paperback/ gebrocheerd: € 63.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-827726-1-6, 278 blz., July 2019
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 500 gram.

Uitgever: De Boekdrukkunst

editie: 3de druk

Inrichten en optimaliseren van organisaties

Inrichten en optimaliseren van organisaties beschrijft de organisatie-inrichting en -processen (het hart van de organisatie)op een brede manier. Het boek is zo samengesteld dat een geode beschrijving, analyse en herontwerp van de organisatie-inrichting mogelijk is. Voor dit doel zijn diverse theorieën en modellen omgevormd tot bruikbare instrumenten, die direct toepasbaar zijn.

Deze derde druk is geheel herzien, waarbij ook de opzet en de didactiek opnieuw is afgestemd op het huidige hoger onderwijs. In de eerste hoofdstukken komen onder meer aan de orde de kwaliteitseisen die gesteld worden aan organisaties, en de manier waarop organisaties kunnen worden opgedeeld (het klaverbladmodel). Vervolgens worden de bouwstenen voor optimalisatie behandelt, gevolgd door een verdieping naar ketenmanagement en een groeimodel voor procesmanagement.
Na een behandeling van het optimalisatietraject en het beschrijvingsproject sluit het boek af met twee volledig uitgewerkte casussen.
Het boek is bedoeld voor hbo-studenten (opleidingen BE, BI) en ook geschikt voor MER, AC en voor bedrijfskundige opleidingen.

Dit is de meest recente versie (2019) van dit boek. Het vervangt oudere drukken (2de, 2012 en eerder).

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.