Veldgids Vogeltrek

trekvogels herkennen aan hun roep

Dick De VosSam Gobin

Veldgids Vogeltrek

gebonden: € 34.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-665-7, 320 blz., May 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: KNNV Uitgeverij

trefwoorden: vogelgids, vogelgidsen, trekvogels, vogels kijken, vogels herkennen, vogelboeken, vogels van Nederland, vogelsoorten, vliegbeelden

beschrijving

Elk jaar is de vogeltrek weer een fascinerend fenomeen. Welke vogels zijn dat en hoe herken je ze? Deze gids helpt om trekvogels te herkennen aan hun trekroep en vliegbeeld. Van de imposante kraanvogels tot aan de kleinste zangvogels en van de meest algemene ganzen tot en met zeldzame doortrekkers als roodkeelpieper of ortolaan.

Illustratieve foto’s en sonogrammen van de geluiden helpen bij de herkenning. Verspreidingskaarten met de broed- en overwinteringsgebieden maken de soms lange trekroutes zichtbaar. De geluiden zijn te beluisteren op de app BirdSounds Europe.

- 135 soorten trekvogels, veelal te herkennen aan hun roep
- Vliegbeelden (500+), verspreidingskaarten en sonogrammen
- Relevante achtergrondinformatie over verspreiding en trefkans
- In samenwerking met Vogelbescherming Nederland

Vogelgeluiden-app 'BirdSounds Europe'
Wie de geluiden ook wil horen kan hiernaast de bijbehorende vogelgeluiden-app 'BirdSounds Europe' van BirdingApps.com. Deze app bevat ongeveer tweeduizend geluiden in de hoogste kwaliteit, van meer dan 400 Europese vogelsoorten.

Dick de Vos is natuurgids bij het IVN en natuurschrijver. Van zijn hand verscheen onder meer Veldgids Vogelzang. Sam Gobin is fanatiek vogelaar en ontwerper. Hij werkte eerder mee aan de Veldgids Vogelzang.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.