En GOD zag dat het heel goed was

Katholieke LHBT’ers in Europa vertellen hun verhaal

Sandra Taylor en Hazel Barnes

En GOD zag dat het heel goed was

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-8883-019-8, geïllustreerd, 220 blz., November 2016
Gewicht: 285 gram.

oorspronkelijke titel: And GOD saw it all was very good

vertaald door: Liesbeth Timmers

trefwoorden: lhbt europa rooms katholiek christendom

beschrijving

“De verhalen van de katholieke LHBT’ers in dit boek zullen je leven veranderen,” verzekert Zuster Jeannine Gramick in haar voorwoord. Je vindt hier 34 persoonlijke verhalen, gerangschikt in zes thema’s: Familie, Is het katholicisme een thuis?, Een religieus leven?, Een lange reis, Belangrijke gebeurtenissen en Werken aan begrip en acceptatie.

De auteurs zijn lesbisch, homo, biseksueel, transgender of hebben een andere genderidentiteit. Ze variëren in leeftijd van 20 tot 80 jaar, hebben verschillende leefwijzes en komen uit 13 Europese landen: Albanië, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Rusland, Spanje en Tsjechië.

Het zijn verhalen om stil of hardop te lezen en ze zijn bestemd voor iedereen, of je nu religieus bent of niet, LHBT’er of niet. Met het delen hun verhaal over én LHBT en én katholiek zijn willen de auteurs bijdragen aan bewustwording, begrip en acceptatie van katholieke LHBT’ers en de reis van wie nog zoekende is eenvoudiger maken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.