Veluwse Klasse

Kunst, cultuur, natuur en horeca

Willem Beemers

Veluwse Klasse

gebonden: € 15.00 Tijdelijke prijs tot 1-8-2021, daarna € 25.00.

ISBN: 978-94-91826-58-0, geïllustreerd, 112 blz., April 2019
Formaat: 24.5 (h) x 24.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 815 gram.

fotograaf: Anne van der Meiden

Het beste van de Veluwe

Een grotendeels beschermd natuurgebied van 1.000 vierkante kilometer. Daarin kun je verdwalen als je op zoek bent naar boeiende bestemmingen op het terrein van kunst, cultuur, natuur en horeca. Veluwse KLASSE zet de toppers van de regio op een rijtje in meer dan twintig hoofdstukken vol interessante achtergrondverhalen en fraaie foto’s. Kwaliteit was het belangrijkste criterium bij de selectie van locaties.

Een flink deel van het boek is gewijd aan kunst en cultuur, her en der verspreid over deze meest geliefde streek van Nederland. Museum Kröller-Müller staat daarin niet op eenzame hoogte. Het krijgt gezelschap van kleinere musea die een bezoek evenzeer de moeite waard zijn. Gevestigd in historische Hanzesteden als Harderwijk, Hattem en Elburg. Of in een plaats als Nunspeet waar een kunstenaarskolonie een indrukwekkend oeuvre achterliet. In Deelen biedt de roemruchte vliegbasis een verrassende expositie. De directeur van het Apeldoornse CODA benadrukt de multifunctionaliteit van haar huis der cultuur. Ook in de royale tuinen van paleis Het Loo is ruimte gemaakt voor kunst.

Twee grote nationale parken bieden de bezoekers tal van faciliteiten om optimaal van de unieke Veluwse flora en fauna te genieten. Daarbuiten kan men voor verpozing of onderdak terecht op en bij prachtig gelegen kastelen en landgoederen. Culinaire liefhebbers komen aan hun trekken in een aantal toprestaurants, sommige met een ster gedecoreerd.

Veluwse Klasse is gebaseerd op de verhalen van de mensen achter al deze bestemmingen op niveau. Hun passie en vakmanschap hebben het beste naar boven gehaald. Het beste van de Veluwe.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Willem Beemers (1949) is Achterhoeker van geboorte, maar werkte als docent... lees de hele tekstvoorwoordMijn leven heeft zich in grote mate in de buurt van de Veluwe afgespeeld. Opgegroeid... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
klik voor vergroting
klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.