IK ZIE JOU

Kijken voorbij de beelden, luisteren voorbij de woorden

Heleen de Mooij-Lubbers

IK ZIE JOU

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6523-353-0, geïllustreerd, 240 blz., May 2019
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 375 gram.

redacteur: Leonieke Borrie-Hinse

trefwoorden: aandacht, eigen kracht, familie, intenties, identiteit, moeder, lemniscaat, vertrouwen, vriendschap, vrijheid, wijsheid, nieuwsgierigheid, ...

beschrijving

Als kind bleef Heleen de Mooij-Lubbers liever in de schaduw van haar hardwerkende en intellectuele ouders. Ze denkt dat ze de verwachtingen die anderen van haar hebben niet kan waarmaken en lijkt genoegen te nemen met die situatie. Naarmate ze ouder wordt leert ze dat met goed kijken en luisteren een wereld open gaat die je in eerste instantie niet zou vermoeden. En dat je zelf grote stappen kunt maken als je maar bereid bent om niet direct te oordelen, maar verder te kijken en scherper te luisteren.

Inmiddels is Heleen naast spreker een succesvol coach voor ouders en kinderen en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van paardencoaching. In dit boek deelt ze haar persoonlijke reis en neemt ze je bijna letterlijk aan de hand om je te vertellen wat dat nou betekent: in je eigen kracht staan.
Haar levensmotto ‘kijken voorbij de beelden, luisteren voorbij de woorden’ is de rode draad in dit boek. Aan de hand van 8 belangrijke thema's vertelt ze je een aantal zeer persoonlijke verhalen, waarvan je verbaasd zult zijn hoe dicht deze bij jouw eigen levensverhalen staan.

Je leert over de nuances tussen intelligentie en wijsheid. Over de impact van verwachtingen en belangen en hoe je daarin je eigen verantwoordelijkheid kunt leren te nemen.Een inspirerend boek voor twijfelende ouders, stressende ‘quarterlifers’, liefdevolle moeders, zorgzame vaders en voor iedereen die geïnteresseerd is om zijn leven te verrijken op basis van eigen liefde en kracht.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat"Als dochter van een ‘beroemde vader’ en een warme, krachtige moeder blijft... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.