Jezus'dood

voor Joden een aanstoot en voor heidenen een dwaasheid

Walter E. Tessensohn

Jezus'dood

paperback/ gebrocheerd: € 8.95

ISBN: 978-94-91026-83-6, 81 blz., July 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 127 gram.

trefwoorden: Jezus' dood, Jezus' offer, verzoening

beschrijving

Jezus’ dood: voor Joden een aanstoot voor heidenen een dwaasheidJezus’ kruisdood is nog steeds een aanstoot voor religieuzen en het is nog steeds een dwaasheid voor atheïsten.

Zo nu en dan komen mensen met hun eigen interpretatie over de betekenis van Jezus’ offer. De één zegt dat Jezus aan de Satan werd geofferd, de ander meent dat Jezus’ offer niet nodig was voor de zonden en voor weer een ander was Zijn dood een onbedoelde nevenschade.

Al deze mensen hebben één ding gemeen: zij verafschuwen het vreselijke offer dat Jezus bracht. Het is in hun ogen onmogelijk dat God een dergelijk offer heeft gewild.Om het offer van Jezus te begrijpen, moeten wij Gods gerechtigheid begrijpen! Zijn wet eist de dood van de zondaar en aangezien God geen gedoogbeleid voert, zal iedere zondaar moeten sterven. Gos enige weg om de mens te redden was een plaatsvervangende dood van een onberispelijk mens. Die vond hij in zijn Zoon. Aangezien Jezus degene is door wie God alles geschapen heeft, is zijn plaatsvervangende dood voldoende voor de gehele mensheid. Wie dit niet snapt, zal proberen Gods Woord tegen te spreken, omdat dit een aanstoot voor hem is. Voor atheïsten is Jezus’ kruisdood een dwaasheid.Dit boekje is een reactie op een review van dr. Matthijs de Jong op het boek “Jezus’ dood: Een alternatief interpretatiemodel” geschreven door Ab Ridder.

De auteur heeft verscheidene boeken geschreven over, pastoraat, ethische kwesties, de eindtijd, geloofsopbouw, geestelijke oorlogsvoering, de strijd in de gedachten, de mariale dogma’s, gereformeerde dogma’s, satanisme, humanisme, atheïsme, antroposofie, reïncarnatie, islam, Israël en de gemeente.

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.