Toen de liefde nog vrij was

Rien van der Zeijden

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-94-6365-125-7, 155 blz., April 2019
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 238 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: roman, coming-of-age, jaren zeventig, vrijheid, voetsporen, opa, overleden, verhalen, in itiaties, volwassenheid

beschrijving

Het besluit was er plotseling. Het lag voor hem en het vroeg om uitvoering. Het zou meer energie kosten om het niet te doen. Hij kocht tassen voor op zijn solex en zette ze klaar op de zolder. De gedachte aan weggaan was zo bevrijdend dat het leek of de gedachte zelf al genoeg zou zijn. Het hield hem bijeen tegen de dreiging van de zinloosheid die als een geduldige roofvogel boven het veld cirkelde. Waar moet je heen? Hij vertelde niemand van zijn plannen en dacht na over de inhoud van zijn tassen. Wat heb je nodig voor een reis zonder einddatum?
Al in zijn vroege jeugd wordt de gevoelige en kunstzinnige Gerben door zijn vrijgevochten opa Toon geïnspireerd om geen genoegen te nemen met de dingen zoals die nu eenmaal zijn. Hij bouwt zijn eigen wereldje en op een vroege lenteochtend laat hij alle zekerheden achter zich door op reis te gaan. Het zijn de jaren zeventig. Gerben voelt de nieuwe vrijheid in zich opborrelen. Dan blijkt de reis hem ongemerkt in de voetsporen van zijn opa te brengen. Gaandeweg openen zich nieuwe verhalen over zijn opa. Wat heeft deze bijzondere en te vroeg overleden man hem alsnog te zeggen? Welke initiaties begeleiden Gerben op de drempel van volwassenheid?

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.