Marie Antoinette

Portret van een mioddelmatige vrouw

Stefan Zweig

Marie Antoinette

paperback/ gebrocheerd: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8684-176-9, geïllustreerd, 456 blz., April 2019
Formaat: 21.6 (h) x 14.1 (b) x 4.3 (d) cm. Gewicht: 868 gram.

Uitgever: Uitgeverij IJzer

beschrijving

"Niemand laat het lezen van dit krachtige werk onberoerd." - The New Republic

"Uitstekende biografie." - The New York Times


Als geen ander weet Zweig Marie Antoinette tot leven te wekken. Meedogenloos ontleedt hij zowel haar intieme gevoelens als haar problemen als koningin in een revolutionair Frankrijk. Hij beschrijft wat er gebeurt in de koninklijke slaapkamer, aan het hof en in de extravagante wereld van het lustpaviljoen Trianon. Daarnaast vertelt hij nauwgezet van de gepassioneerde liefde tussen Marie Antoinette en de Zweedse graaf Hans Axel von Fersen, de revolutie, de ontsnapping naar Varennes, de gevangenis in de Conciergerie en Marie Antoinettes tragisch einde onder de guillotine.

Marie Antoinette (1755-1793) was de jongste dochter van keizer Frans I Stefanus en keizerin Maria Theresia van Oostenrijk. Op 19 april 1770, op 14-jarige leeftijd, trouwt ze met de Franse dauphin (kroonprins), Lodewijk XVI Augustus.

Stefan Zweig (1881-1942) was een Oostenrijkse schrijver die wereldwijd een miljoenenpubliek bereikte met zijn novellen, essays en biografische werk.

Boek bevat een kleurenkatern met illustraties.

Oorspronkelijke titel: Marie Antoinette. Bildnis eines mittleren Charakters

Vertaling uit het Duits G.J. Werumeus Buning-Ensink. Volledig herzien en waar noodzakelijk opnieuw vertaald uit het Duits door Zsuzsó Pennings.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.