1900 en gisteren

de absurde realiteit

Jean Thomassen

1900 en gisteren

paperback/ gebrocheerd: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8759-830-3, geïllustreerd, 438 blz., March 2019
Formaat: 24.2 (h) x 16.2 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 1082 gram.

trefwoorden: jean thomassen ine veen

1900 en gsiteren Jean Thomassen

GENIAAL OF KNETTERGEK?

Kunstcritici waren het er destijds niet over eens. Feit is wel dat de bekende, voormalige ballerina, filmster en actrice Ine Veen als eerste in 1973 zijn unieke talent herkende en hem de gelegenheid schonk zich maar eens te gaan bewijzen. Hij heeft haar vertrouwen niet beschaamd.
Aan haar vooruitziende blik en inzet danken wij heden ten dage Jean Thomassen wiens kunstwerken inmiddels werden bekroond met internationale prijzen.

In de avonduren schreef hij inmiddels 16 boeken, waaronder deze autobiografie die u meeneemt in een absurd levensverhaal van iemand die bezeten is van schilderen.Een bezoek met zijn moeder aan het Haagse Mauritshuis in 1959 veranderde voorgoed het leven van een eenzaam en onbegrepen jongetje dat niet buiten mocht spelen en van kanker herstelde. Hij moest en zou ook schilder worden ten koste van alles. Straatarm, berooid en wereldvreemd leefde hij ooit op een zolderkamer in de Amsterdamse Pijp. Zijn toenmalige geliefde

liet hem in de steek. Je moet echt een beetje gek zijn om dan tóch door te gaan, je droom te volgen en ten slotte te eindigen als één der voornaamste exponenten van het internationale absurde realisme.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.