Leven zonder kinderen

12 vrouwen vertellen

Annemiek van Soest

Leven zonder kinderen

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 978-90-6523-293-9, geïllustreerd, 120 blz., March 2019
Formaat: 20.0 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 280 gram.

trefwoorden: kinderloosheid, kinderen, vruchtbaarheidsprobleem, zwangerschap, zingeving, levenspad

beschrijving

“Heel fijn, dat het verhaal verteld mag worden”

Twaalf vrouwen zonder kinderen vertellen over hoe zij in het leven staan. Vrouwen die deze keuze bewust hebben gemaakt “Ik wist al heel jong dat ik geen kinderen wilde, want ik ging carrière maken.”
En vrouwen die ondanks een kinderwens geen kinderen hebben gekregen. “Ik heb op het punt gestaan een kind te róven. Zo erg was het.” Soms was het geen duidelijke beslissing: “Ja hoe komt het dat ik geen kinderen heb. Goeie vraag eigenlijk…”

Twaalf vrouwen vertellen over hun keuzes en beslissingen. Over familie, hun sociale omgeving, werk. “ik voel mij volledig vrij in het kiezen van mijn pad” en “ik heb wel gemerkt dat collega’s mij uit de weg gingen”. En over de zin van het bestaan. “Ongegeneerd durven zijn wie je bent. Dat is waar we allemaal naar zouden moeten streven.”

Over de auteur:

Annemiek van Soest zet zich in voor het bespreekbaar maken van een leven zonder kinderen. Op basis van interviews met mensen zonder kinderen ontwikkelt zij meerdere werkvormen om levensverhalen rondom dit onderwerp op een lichte manier uit te kunnen wisselen. Geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in het leven van de ander.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.