De Geul van bron tot monding

10 wandelroutes langs de groene ader van het Zuid-Limburgse heuvelland

Olaf Op den Kamp

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-94-93048-05-8, geïllustreerd, 128 blz., February 2019
Formaat: 20.0 (h) x 11.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 150 gram.

Uitgever: Uitgeverij TIC

De mooiste rondwandelingen in het Limburgse heuvel

De Geul is hét riviertje van Zuid-Limburg. De Geul met haar zijdalen en de omliggende heuvels maken het Heuvelland tot een haast on-Nederlands landschap. In dit wandelboekje maakt u kennis met dit grensoverschrijdende riviertje in het Drielandenpark Nederland-België-Duitsland. U gaat op zoek naar haar bronnen in het Aachener Wald, loopt langs oude watermolens en ziet de restanten van de zinkindustrie met haar bijzondere zinkflora. De kastelen, boerderijen en woonhuizen in het Zuid-Limburgse Heuvellandzijn haast even uniek als het landschap zelf.
Meanders bieden broedplaatsen voor de IJsvogel, prachtige libellen vliegen over het water en in de Geul zwemmen Beekforel, Elrits en Atlantische zalm. Aan weerszijden van de grens bloeit het zeldzame Zinkviooltje, het vlaggenschip van het Geuldal. Hellingbossen, kastelen met prachtige tuinen, prachtige kerken en vergezichten ontbreken evenmin.
10 Rondwandelingen, met veel informatie over flora, fauna, landschap en bezienswaardigheden, laten u kennis maken met de Geul, een prachtige ontdekkingstocht.
Olaf Op den Kamp is ook auteur van
De Worm van bron tot monding
De Roer van bron tot monding
Natuurparels in Midden-Limburg
Langs mijn en groeven
Op zoek naar Das, Maretak en Vliegenorchis

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.