Veldgids Zweefvliegen

Sander BotFrank Van de Meutter

Veldgids Zweefvliegen

gebonden: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5011-643-5, 400 blz., February 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: KNNV Uitgeverij

beschrijving

Zweefvliegen behoren al lang tot de favoriete vliegen van de natuurliefhebber. Maar door de grote hoeveelheid soms erg op elkaar lijkende soorten, is het op naam brengen een hels karwij. Deze veldgids helpt je aan de hand van vele honderden prachtige macro-opnames om snel en accuraat tot de juiste determinatie te komen. De zeer gedetailleerde afbeeldingen zorgen ervoor dat zelfs de kleinste details zichtbaar worden.

Naast meer dan 1700 macrofoto’s bevat de Veldgids Zweefvliegen vliegtijd diagrammen en verspreidingskaarten. Daarmee wordt een actueel beeld van de ecologie, de verspreiding en de vliegtijd van zweefvliegen voor zowel België als Nederland gegeven. Mede doordat alle recente taxonomische ontwikkelingen zijn meegenomen is dit een onmisbaar naslagwerk en een betrouwbare hulp voor zowel de gevorderde liefhebber als de beginner.

De Veldgids Zweefvliegen is de eerste Nederlandstalige veldgids waarmee alle soorten van Nederland en België op naam kunnen worden gebracht aan de hand van gedetailleerde macrofoto's en daardoor een uniek boek in zijn soort.

Frank Van de Meutter is als ecoloog al 25 jaar geboeid door de ecologie van zweefvliegen in België en is sinds 2010 beheerder van de Belgische zweefvliegendatabank.

Sander Bot is bioloog, runt Veldshop.nl en is totaal verslingerd aan zweefvliegen, niet alleen in Nederland, hij reist er de wereld voor af.

insecten, insectengids, entomologie, determinatiegids

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.