Oude Emmer, verhoor mijn gebed

150 poëziebesprekingen. 500 haiku´s, tanka´s en andere dichtregels

Ad Beenackers

Oude Emmer, verhoor mijn gebed

gebonden: € 17.50

ISBN: 978-90-74328-80-7, 319 blz., April 2005
Formaat: 24.9 (h) x 14.6 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 649 gram.

Uitgever: Uitgeverij IJzer

trefwoorden: haiku tanka essay poëzie japan van Tooren frits vos Basho

beschrijving

In dit boek van 150 poëziebesprekingen worden 500 ultrakorte gedichtjes geciteerd, bekeken, geschreven en bewerkt. Het zijn vooral haiku's en tanka's, zowel uit Japan als oorspronkelijk Nederlandstalig. Om de overeenkomsten en verschillen met andere poëzievormen zichtbaar te maken, worden daarnaast ook andere gedichten aangehaald. Daarbij wordt in het bijzonder aandacht geschonken aan het poëtisch aforisme, dat als dichtregel ook furore maakt op gevels en monumenten.
De auteur is een dichter en geen literator. Hij publiceert regelmatig in de tijdschriften Vuursteen en Concept. Ook De Gids heeft werk van hem opgenomen. In zijn besprekingen gaat hij niet op de stoel zitten van de letterkundige. Hij kruipt ook niet in de huid van de dichter. Hij eigent zich de gedichten toe en doet er vervolgens mee wat hem goeddunkt.
Behalve het enthousiasme van de auteur en zijn persoonlijke invalshoek, werkt vooral ook de creatieve wijze waarop hij met (andermans) teksten omspringt, zo aanstekelijk, dat de lezer er gemakkelijk door verleid kan worden ook zelf korte gedichtjes te gaan schrijven. Dit boek bevat alle ingrediënten die daarbij behulpzaam kunnen zijn.

319 pagina´s. Luxe gebonden. Slecht 15 euro!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.