Mindfuck Medicijn

Vol verwachting - over gezondheid, met illusie in de hoofdrol

Piet Tops

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-6000-023-2, 228 blz., December 2018
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 339 gram.

redactie: Jacqueline Koppelman

beschrijving

Het geheim van het succes van mindfuck medicijnen zit in de manier waarop ons brein reageert op illusie en verwachting. Moeten we de kijk op onszelf, bepaalde kwalen, behandelingen en medicijnen, ziek worden en genezen, misschien bijstellen?

‘Vol verwachting klopt ons hart.’ En dat is niet zo gek. Wist je dat het onbewuste brein reageert op verwachtingen en illusies alsof het werkelijkheid is? Voor illusionisten, marketeers en politici is het oud nieuws. Voor artsen ook, zij zeggen dat ons onbewuste brein daarom de bron is van enorm veel kwalen, maar vaak óók van (zelf)genezing. En dan gaat het niet over aanstelleritis en kwakzalverij. Hoe kan dat?

Voor het brein maakt het niets uit of verwachtingen, gevoelens en gedachten realistisch zijn of een illusie. Of ze positief of negatief zijn des te meer. Het werkt direct op je geluks- en stresshormonen. En als een mens ergens goed naar luistert, zijn het wel hormonen … De gevolgen zijn ongemakkelijk groot én fascinerend tegelijk!

Illusie is de meest onbegrepen en minst geaccepteerde hoofdrolspeler op het gebied van ons gedrag en gezondheid. Wat illusie met je doet, lees je in dit confronterend nuchtere boek. Vrij van bijwerkingen ... probeer het zelf!

En baat het lezen niet, het schaadt zeker niet!

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.