125-jarig bestaan Postzegelvereniging Breda 1893 – 2018

Piet ChristiaanenPeter H. de DreuLeo Elzinga

gebonden: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-92954-24-4, geïllustreerd, 80 blz., November 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Calbona Uitgeverij

125 jaar verzamelen

Voorwoord Burgemeester van Breda

Postzegels zijn kunstwerkjes. Mini-schilderijen van een paar vierkante centimeter. Gemaakt door kun-stenaars, vormgevers, illustratoren of fotografen. Begrijpelijk dat liefhebbers ze verzamelen. Want post-zegels geven ook een interessant tijdsbeeld. Mooi om je erin te verdiepen en te ontdekken waarom een zegel eruitziet zoals hij eruitziet. Welk verhaal erachter zit.

Mensen verzamelen postzegels vanaf het moment dat ze werden uitgegeven. Voor sommigen gaat dit niet verder dan bewaren, of vakjes vullen in een voorbedrukt album, terwijl anderen er bijna een weten-schap van maken. Het blijft leuk in je brievenbus een échte brief te vinden. Handgeschreven en liefst met een fraaie postzegel. Want daarvoor heeft de afzender net iets meer moeite gedaan.

Een hobby krijgt extra betekenis als je die met anderen kunt delen. Als je samen kijkt wat er aan jouw verzameling ontbreekt, of de bijzondere zegels van een ander bewondert. Al 125 jaar brengt de Postze-gelvereniging Breda mensen bij elkaar om een bijzondere hobby te delen. Ik feliciteer bestuur en leden van harte met deze mijlpaal. Breda brengt het samen; u maakt mogelijk dat mensen samenkomen om het plezier van filatelie met elkaar te delen.

Ik wens alle leden van Postzegelvereniging Breda veel mooie verzamelingen toe!

Paul Depla,
burgemeester van Breda

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveInhoudsopgave

Voorwoord Burgemeester van Breda

Van de voorzitter

Felicitatie... 
lees de hele tekstverdere bijzonderhedenVoorwoord Burgemeester van Breda

Postzegels zijn kunstwerkjes. Mini-schilderijen... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.