Toch nog Kerstmis

Rampzalig Kerstfeest in 13 verhalen

Enno van der Schans

Toch nog Kerstmis

gebonden: € 18.95

ISBN: 978-94-91707-17-9, geïllustreerd, 80 blz., November 2018
Formaat: 24.7 (h) x 17.4 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 245 gram.

Uitgever: Uitgeverij Menuet

illustrator: Roelof van der Schans

trefwoorden: Kerstmis, Kerstverhalen, humor, Roelof van der Schans, Kerstboek

Rampzalig Kerstfeest in 13 verhalen

In dit boek nu eens geen vals beeld van Kerstmis als een aaneenschakeling van harmonieuze dagen, zoals vaak voorgespiegeld door tijdschriften en sociale media.

In alle verhalen hangt over de dagen voor Kerstmis een sombere, door pech of andere narigheid veroorzaakte grauwe sluier. De komst van het kerstfeest weet daarin toch elke keer weer verandering te brengen.
De verrassende en soms zelfs hilarische ontknoping wordt steevast begeleid door het vallen van sneeuw, een kerstfenomeen dat door de klimaatverandering dreigt te verdwijnen. Daarom krijgt sneeuw een ereplaats als einde van de rode draad die de rampzalige toestanden met piano’s, kalkoenen, financiële ellende en foute vakanties met elkaar verbindt.

Heerlijke verhalen om in je eentje te lezen of om voor te lezen tijdens een kerstdiner met familie en/of vrienden. Dan worden het toch nog harmonieuze kerstdagen.

Auteur Enno van der Schans (1945) heeft zijn leven lang als advocaat gewerkt. Hij heeft het schrijven van juridische teksten verruild voor het spelen van jazzmuziek op de piano. Dat dit om een oude liefde gaat blijkt uit het autobiografisch getinte verhaal over de Bakfietspianist.
Zijn broer Roelof van der Schans heeft zijn sporen verdiend als docent Tekenen en illustrator van kinder- en jeugdboeken. Zijn illustraties in dit boek sluiten zo goed aan bij de verhalen, dat je bijna vermoedt dat de beelden er eerder waren dan de woorden.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.