Spelen met yoga

Voor alle kinderen van 4 - 12 jaar

Daniëlle BersmaMarjoke Visscher

Spelen met yoga

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-73207-62-2, geïllustreerd, 134 blz., December 1998
Gewicht: 292 gram.

trefwoorden: yoga meditatie onderwijs

beschrijving

'Spelen met yoga' is een boek dat kinderen op een heel speelse manier met yoga laat kennismaken. Het bevat 16 volledig uitgewerkte lessen, samengesteld aan de hand van 54 oefeningen en spelletjes, zoals ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, yogahoudingen en -bewegingen en samenwerkings- en vertrouwensspelletjes.
Het boek begint met een inleiding voor de docent over het doel en effect van deze spelvormen, met tal van praktische tips voor het organiseren en uitvoeren van deze activiteiten. De oefeningen zijn variaties op traditionele yoga-oefeningen, aangepast aan de belevingswereld van kinderen. Zo bevat het boek bijvoorbeeld een 'Zonnegroet voor kinderen': een dans waarin beweging en rust elkaar afwisselen.
De activiteiten hebben ten doel sociale en emotionele vaardigheden te ontwikkelen. Het boek is geschikt voor iedereen die werkt met kinderen tussen 4 en 12 jaar. De oefeningen kunnen uitstekend geintegreerd worden in het basisonderwijs: ter inleiding van concentratievragende lessen of als onderdeel van lichamelijke oefening.
De auteurs zijn ervaren yoga-docenten, gespecialiseerd in yoga voor kinderen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.