Inleiding in de Nieuwgriekse literatuur van de 12de tot de 21ste eeuw

Nieuwe editie, met een epiloog over de 'literatuur van de crisis'

Pieter Borghart

Inleiding in de Nieuwgriekse literatuur van de 12de  ...

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-382-4415-0, geïllustreerd, 395 blz., October 2018
Formaat: 24.6 (h) x 16.5 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 600 gram.

Uitgever: Ta Grammata

Nieuwe (bewerkte en uitgebreide) editie!

Bij de uitgeverijen TA GRAMMATA (Groningen) en SKRIBIS (Gent) is in oktober verschenen: de nieuwe, geheel herziene én geactualiseerde uitgave van "Inleiding in de Nieuwgriekse literatuur" van Pieter Borghart, in luxe-editie met hardcover en leeslintje!
Met een gloednieuwe epiloog, die vanuit een originele invalshoek licht werpt op een thema dat de afgelopen jaren niet uit de actualiteit weg te branden was: de economische crisis en de impact op het Griekse leven.

In 2012 verscheen "Inleiding in de Nieuwgriekse literatuur", met het eerste systematische overzicht van de moderne Griekse literatuurgeschiedenis in het Nederlandse taalgebied sinds bijna een eeuw.
Ondertussen is er in Griekenland heel wat gebeurd: de financiële en economische crisis teistert het land nu al bijna tien jaar en heeft zowel het politieke, openbare als privéleven diepgaand getekend. En dat laat zich uiteraard ook voelen in de literatuur van het afgelopen decennium. In deze nieuwe editie wordt de bespreking van de Nieuwgriekse literatuur sinds 1974 aangevuld met een uitvoerige epiloog over de ‘literatuur van de crisis’.

Over de auteur: Pieter Borghart is neograecus en classicus. In 2005 promoveerde hij op een studie over het naturalisme in de Nieuwgriekse literatuur, tussen 2007 en 2013 doceerde hij Nieuwgriekse letterkunde aan de Universiteit Gent. Naast (populair-)wetenschappelijke artikelen is hij ook de auteur van een boek over het Europese naturalisme (In het spoor van Emile Zola, 2006).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.