Bebita's tango

Olga Jans-Renou

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-6365-087-8, 331 blz., October 2018
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 524 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: roman, Buenos Aires, twintiger jaren, veranderende maatschappij, Argentijnse tango, ongelukkig, problemen, dans, liefde

Meeslepend verhaal over zoektocht naar het geluk

Buenos Aires, jaren twintig. De stad verandert in een enorm tempo. Er komen duizenden immigranten uit Europa die nieuwe ideeën en ontwikkelingen meebrengen. Een snel veranderende maatschappij, een smeltpunt van culturen waarin kunst, politiek, cultuur en sport zich in hoog tempo ontwikkelen. Het is in dit tijdsgewricht dat de Argentijnse tango zowel in de muziek als in de dans tot volle wasdom komt. Het waren de hoogtijdagen in Argentinië. Heel veel gezinnen van het platteland kwamen in de grote stad hun geluk zoeken in de hoop op een luxueuzer leven. Dat was echter niet voor iedereen weggelegd. In deze context speelt zich het verhaal van Bebita af, die ook met haar familie vanaf het platteland naar de stad is getrokken.
Bebita heeft moeite haar plek te vinden. Ze heeft ruzie thuis, ze voelt zich verloren en ongelukkig. Totdat ze samen met een aantal andere meisjes het leven, de liefde en de dans ontdekt: de tango. Daar blijkt ze echt talent voor te hebben. Maar ze weet zich tegelijkertijd ook voortdurend in de nesten te werken.
Een spannend, informatief en meeslepend verhaal over een zoektocht naar het geluk.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.