Ubuntu en Nelson Mandela

Afrikaanse filosofie van verzoening

Henk Haenen

paperback/ gebrocheerd: € 24.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-6340-131-9, 192 blz., March 2018
Formaat: 23.3 (h) x 15.3 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 337 gram.

Uitgever: Uitgeverij Damon

beschrijving

Ubuntu-filosofie is een levensfilosofie. Spirituele levenskracht verbindt de mens met zijn samenleving en de natuur. De werkelijkheid is een dynamiek van op elkaar inwerkende krachten. Het streven naar herstel van harmonie en vrede in een versplinterde wereld is daarbij een cruciaal doel. Ubuntu is verzoeningsgezind.

Dit boek geeft een introductie in de Afrikaanse ubuntu-filosofie en behandelt de invloed van deze filosofie op de verzoeningspolitiek van Nelson Mandela.

Nelson Mandela was als leider van de bevrijdingsbeweging ANC, na zijn langdurige gevangenschap op Robbeneiland, sterk door ubuntu geïnspireerd. Deze levensfilosofie gaf hem moed om met de witte minderheidsregering gesprekken aan te gaan om het discriminerende systeem van Apartheid te overwinnen.

Tussen zijn vrijlating in 1990 en de eerste non-raciale verkiezingen in 1994 balanceerde Zuid-Afrika op de rand van een bloedige burgeroorlog. Met geduld en vasthoudendheid wist Mandela echter zijn verzoeningsstrategie door te zetten en een catastrofe te voorkomen. Zijn verzoeningspolitiek is tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor het oplossen van nationale en internationale conflicten.

Deze uitgave is een verbeterde en goedkopere heruitgave in paperback van 'Ubuntu en Nelson Mandela' die eerder in 2016 bij Uitgeverij DAMON is verschenen.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.