Hector

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6728-213-0, 181 blz., April 2008 UITVERKOCHT!

Uitgever: Papieren Tijger

serienaam/reeks: Onverzettelijke figuren uit de Oudheid - deel 1

boekontwerper: Maarten van Baalen

trefwoorden: Oudheid

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

Troje

De wereldgeschiedenis is een verhaal van winnaars. Dit boek vertelt het verhaal van een verliezer. Aan het woord is Hector, de grootste held uit Troje, de legendarische stad die tien jaar lang door een Griekse overmacht werd belegerd.

Zich deels baserend op Homerus’ Ilias, het uit 800 v.Chr. daterende heldendicht waarin een fase uit het beleg van Troje wordt beschreven, riep Guus Houtzager Hector opnieuw tot leven. De lezer leert de held kennen als een eigenzinnig man: een moedig en nietsontziend strijder, maar ook een liefhebbend echtgenoot en vader. Het lot van Troje rust op Hectors schouders: hij moet zich niet alleen teweerstellen tegen de Griekse belegeraars, maar heeft daarnaast het nodige te stellen met zijn aan zelfoverschatting lijdende vader Priamus, zijn dementerende moeder Hecabe, zijn ijdele en onverantwoordelijke broer Paris, zijn krankzinnige zus Cassandra en zijn konkelende stadgenoten.

Hectors tragische einde is overbekend. Deze roman laat zien wat voor mens hij geweest zou kunnen zijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Hector - grote letter uitgave

paperback/ gebrocheerd: € 24.95
De wereldgeschiedenis is een verhaal van winnaars. Dit boek vertelt het verhaal van een verliezer. Aan het woord is Hector, de grootste ...

Meer boekennieuws op Facebook.