Epe mien däärpien, deel 3

Ik vergeat 't nooit

Gert van den Esschert

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91826-59-7, geïllustreerd, 160 blz., August 2018
Gewicht: 987 gram.

beschrijving

Dit derde deel van ‘Epe mien däärpien’ heeft een subtitel genaamd ‘Ik vergeat ‘t nooit’. Gert van den Esschert brengt opnieuw een ode aan het prachtige dorp Epe. Voor iedereen die geïnteresseerd is in regionale historie biedt dit boek verrassende informatie, ondersteund door vele afbeeldingen.

In de elf hoofdstukken komen uiteenlopende personen en onderwerpen aan bod: de gebroeders Bart en Derk Jan van Essen van de Tongerenseweg, mandenvlechter en winkelier Gerrit Kleene van de Zuukerweg, melkboer Jans van Dragt uit Zuuk en bakkerij de Woeste op de hoek van de Papenstraat en de Kerkstraat met eigenaar Berend Hendrikus Overbosch. Aandacht ook voor: kapper Hugiën Kaal, De Blok’s Band, koster, kleermaker en ‘professor’ Willem Gilles, Landgoed Tongeren met Huize De Korrenberg, De Nieuwe Vijver aan de Dellenweg en de reconstructie van de Hoofdstraat in 1965. Het boek sluit af met een verhaal en talrijke foto’s over Kantoorboekhandel Bosch, die al meer dan 80 jaar is gevestigd aan de Hoofdstraat in Epe.

Gert van den Esschert (18-11-1954) publiceert onder andere op de website www.epernet.nl, waar hij een historische column vult met de titel ‘Woar blif de tied’. Tevens heeft hij een eigen website www.lohuizerbrink-epe.nl waarmee hij zich ten doel stelt om beelden en herinneringen van historisch Epe en omstreken te verzamelen, te rangschikken en te delen. De eerste twee boeken van Gert van den Esschert, Epe mien däärpien deel 1 en 2, verschenen in 2010 en 2013.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.