Honden zoals ze echt zijn

een heel andere kijk op ons favoriete huisdier

Chris Dusauchoit

Honden zoals ze echt zijn

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8975-842-2, 224 blz., September 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

beschrijving

Auteur Chris Dusauchoit is dol op honden. Precies daarom schudt hij het hoofd als hij hoort en leest wat mensen, en zelfs zogenaamde hondenkenners en -fluisteraars over honden vertellen. Hij besloot daarom Honden zoals ze echt zijn te schrijven, een enorme aanrader voor iedereen die van honden houdt.

Bijna ieder hondenboek claimt nieuwe aspecten te beschrijven of een bijzondere invalshoek te hebben. In dit boek komt die bijzondere invalshoek heel dichtbij. Alle clichés die de ronde doen over honden worden van de kaart geveegd.

Want deze hondenkenner schrijft met kennis van zaken! Hier geen eindeloze tips over voeding, geen betweterige hondenfluisteraars en geen gids om het juiste ras in huis te halen. Hier gaat het over roedels en pikorde. Over zintuigen en intelligentie. Over trouwe honden, slimme honden, honden in de oudheid, communiceren met honden en over afscheid nemen. Vanaf de vroegste voorvader van de hond, de wolf, tot aan de moderne rashond komen alle aspecten voorbij. Steevast met mooie voorbeelden. Het is teveel om op te noemen.

In Nederland worden ongeveer 2,2 miljoen honden gehouden. Dat houdt in dat ongeveer een op de zeven Nederlanders zijn huis deelt met een hond. (bron: gezelschapsdieren-organisaties NVG en Divebo).

Dusauchoit vertelt boeiend, wetenschappelijk onderlegd en is zeker niet bang heilige huisjes omver te schoppen. Kortom, dit is het meest verrassende hondenboek ooit geschreven.
Iedere hondenliefhebber zou Honden zoals ze echt zijn op zijn nachtkastje moeten hebben!

Dierenkenner en televisiemaker Chris Dusauchoit (1962) is een hondenliefhebber.
'Om ze goed te begrijpen moeten we afstand nemen van het vermensenlijken van honden, én van het verwolven.'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.