Eenvoudig Leven Agenda 2019

Focus op wat essentieel is en laat de rest los

Nynke Valk

Eenvoudig Leven Agenda 2019

adresboek / agenda: € 17.45

ISBN: 978-94-91728-28-0, geïllustreerd, 216 blz., September 2018
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 400 gram.

illustrator: Alex Peters

Beschrijving

Eenvoudig leven, het klinkt mooi... Maar hoe krijg je het voor elkaar, in een tijd waarin we van alles moeten op het gebied van werk, studie, familie en sociale media? Boeddhistisch coach Nynke Valk ontwikkelde een agenda waarmee je je activiteiten kunt plannen én je rust kunt bewaren.

De agenda bevat praktische wenken om de eisen van de buitenwereld en de behoeften van de binnenwereld met elkaar in balans te brengen.

De hele opzet van de agenda is bedoeld om je te ondersteunen bij zelfregie, wekelijkse reflectie en (zelf)compassie. Op een manier die praktisch en eenvoudig is, maar toch diepgang heeft.

De Eenvoudig Leven Agenda bevat:

Wekelijks:
-een normale weekagenda
-een pagina om je belangrijkste doelen voor de week op te schrijven
-aan het eind van de week een bladzijde met reflectievragen over hoe het is gegaan
-een slogan die je eraan herinnert om voorrang te geven aan wat essentieel is

Maandelijks:
-een inspiratietekst of de bespreking van een valkuil, zoals jezelf teveel onder druk zetten
-een inspirerende en humoristische tekening van Alex Peters

Verder bevat de agenda de volgende gangbare items:
-een memorandum
-een jaarkalender voor 2019 en 2020
-vakantiedagen voor 2019
-achterin acht pagina's voor notities

Uit een recensie van Marjolein-in-het-klein van de Tiny House beweging:

"Er zijn zoveel zelfhulpboeken op de markt die je proberen te leren om efficiënter te zijn en je te focussen op je doelen, vaak begin je daar dan vol goede moed aan maar het verzandt al snel. De Eenvoudig Leven Agenda houdt het klein en eenvoudig en daardoor goed vol te houden. We moeten al veel te veel van onszelf. Wat wil je deze week bereiken wat makkelijk haalbaar is? Op het gebied van werk, relaties, ontspanning of een ander ‘thema’? Dat kun je in deze agenda kwijt. De agenda is heel praktisch ingedeeld met heldere schema’s en bevat prachtige pareltjes van wijsheid. Het mooiste nog vind ik dat je heel liefdevol en zachtaardig gewezen wordt op het feit dat je al lang goed genoeg bent, dus je hoeft niet zo veel van jezelf te moeten. Of zoals de auteur van de agenda, Nynke Valk het schrijft: ‘Je hoeft niet eerst iemand te worden om jezelf te kunnen zijn'."

Uit een recensie van Desi van Aandachtige Blog:

"Aan het einde van de week evalueer je wat er goed en minder goed ging, zodat je hiervan kunt leren. Als je herkent en snapt waarom je bepaalde dingen doet, is het namelijk veel makkelijker om er iets aan te veranderen. Het is niet de bedoeling dat je deze agenda gebruikt als het zoveelste to-do lijstje, maar als een instrument om jezelf te ontwikkelen. Door wekelijks te plannen en te evalueren, komt wie je bent en wat je doet steeds dichter bij elkaar. Dat zorgt ervoor dat je een tevreden leven kan leiden."

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

Over Nynke ValkPersoonlijke ontwikkeling is de belangrijkste leidraad in mijn leven. Ik ben... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.