Het Mozart Effect

Over de helende en stimulerende eigenschappen van muziek en de invloed ervan op de creativiteit en het leervermogen

Don Campbell

Het Mozart Effect

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8840-003-2, 288 blz., July 2007 UITVERKOCHT!

trefwoorden: muziek gezondheid Mozart

beschrijving

Dit is het standaardwerk van Don Campbell over de helende effecten van muziek op lichaam, geest en ziel. Het verscheen voor het eerst in 1997 en genereerde wereldwijd enorm veel publiciteit. Het werd in 20 talen vertaald.
Op meeslepende en enthousiaste wijze verwijst Campbell naar talrijke Amerikaanse onderzoeken waarin onweerlegbaar wordt aangetoond dat muziek invloed heeft op onze stemming, hartslag, bloeddruk en hersengolven. De juiste muziek kan pijn onderdrukken, stress verlagen, bevallingen verlichten. In steeds meer ziekenhuizen, poliklinieken en tandartsenpraktijken worden deze bevindingen met succes toegepast.
Zelfs bij ernstige aandoeningen als artritis, migraine, hoge bloeddruk, hartkwalen, hersenbloedingen en chronische pijn werden genezende effecten geconstateerd bij het gebruik van de juiste muziek.
Daarnaast wijst Campbell ook op de positieve effecten van speciale muziek op de leerprestaties van kinderen, hetgeen ook in tal van Amerikaanse en Duitse onderzoeken werd aangetoond.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.