Horror en erkenning in het leven van Professor Dr Bob Smalhout

Ine Veen

Horror en erkenning in het leven van Professor Dr  ...

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8759-788-7, geïllustreerd, 375 blz., July 2018
Formaat: 20.5 (h) x 13.4 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

trefwoorden: bob smalhout ine veen

Horror en erkenning in het leven van Prof. dr Bob

Het ultieme levensverhaal over Prof. Dr. Bob Smalhout zal u diep raken! Hij werd rond de eeuwwisseling één van Nederlands meest gewaardeerde personen. Nanda van der Zee komt nadrukkelijk wijzend op haar horloge binnen. Het bezoek moest nu weg, want het
werd te vermoeiend voor haar man. Die praatte echter onverstoorbaar door en was in die dagen alweer bezig met stapels achterstallige kranten en publicaties door te lezen om zich weer in te werken in het nieuws van alledag.
Hij wist op dat moment al precies waar hij zijn eerste column na zijn ziekte over ging schrijven: ‘Het jaar is traditiegetrouw ingeluid met de opvoering van het bekende toneelstuk Gijsbrecht van Aemstel.

Nu zijn hierin de bekende en prachtige reien die het stuk juist zijn eigenheid geven, verwijderd of vervangen. Teksten die al meer dan driehonderd jaar ademloos zijn aangehoord door mensen uit alle rangen en standen van de maatschappij, zoals: Waar werd oprechter trouw dan tussen man en vrouw…, zouden nu ineens niet meer deugen? “Verouderd”, riepen ze. “Wordt niet meer begrepen door de huidige bevolking.” Maar dat is quatsch!’

Miljoenen lezers genoten van zijn messcherpe commentaren op de wantoestanden in onze samenleving; een man met veel mensenkennis, intellect en werklust. Toch zijn er veel dingen die men niet weet: in zijn leven was óók veel ellende….

Ine Veen tekende veel zaken op, zoals de onverwachte horror in zijn leven!

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.