Een boekje open over vitamine B6-vergiftiging

Emma W. Brouwer

paperback/ gebrocheerd: € 24.80: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-6260-100-0, 121 blz., June 2018

beschrijving

Een boekje open over vitamine B6-vergiftiging

Emma W. Brouwer liep een vitamine B6-vergiftiging op. Ze is niet de enige. Helaas zijn er nog steeds mensen die ziek worden door te veel vitamine B6 te slikken. Dat een vitamine B6-vergiftiging heel eenvoudig te voorkomen is, maakt het des te schrijnender.

Het Bijwerkingencentrum Lareb kreeg in 2016 ruim tachtig meldingen van mensen die klachten kregen na het gebruik van te veel vitamine B6. Dat hoge doseringen vitamine B6 zenuwschade tot gevolg kunnen hebben, was al langer bekend, maar zolang niet iedereen die dat slikt daarvan op de hoogte is, en zolang fabrikanten nog net zoveel vitamine B6 in hun voedingssupplementen mogen stoppen als ze zelf willen, is het wachten tot er nieuwe meldingen komen van mensen die zenuwschade opgelopen hebben.

Hoe ontstaat een vitamine B6-vergiftiging? Wat zijn de symptomen? Maar, belangrijker: hoe genees je ervan? Omdat dergelijke informatie lastig te vinden is, bundelde Brouwer dat wat ze vinden kon, tezamen met haar eigen en andermans ervaringen, in de hoop zo anderen te kunnen helpen en te waarschuwen. Want zenuwschade door te veel vitamine B6 is afschuwelijk!

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.