Merkwaardige producten

Koenraad Goudeseune

Merkwaardige producten

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-827231-4-4, 130 blz., March 2018
Formaat: 21.0 (h) x 13.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 247 gram.

Uitgever: Uitgeverij Douane

beschrijving

De Vlaming Koenraad Goudeseune schrijft poëzie die smaakt als een goed glas wijn. Hij geeft geen raadsels op, bespeelt de taal als een beheerst pianist en componeert rake beelden over liefde, dood en verval in een rijmende, ritmische cadans. Met 'Merkwaardige producten' levert deze even romantische als vormbewuste dichter zijn voorlopige meesterproef af. Elk gedicht is een wonder van verscheurdheid en taalkundige verfijning. Als dit ouderwetse poëzie is, waar jury's hun neus voor ophalen, laat dan de toekomst vol zijn van ouderwetsheid! De eloquente manier waarop Koenraad Goudeseune zijn gevoels- en liefdesleven aftast, zou voor menig smartphone verslaafde een onomkeerbaar genezingsproces kunnen inluiden.
'in mijn jongere ik geslingerd,
toen ik bij de liefde nog aan heldendaden dacht.'


'Goudeseune slaat een poëtische toon aan die heel veel Nederlandse dichters nooit zullen aanslaan, omdat ze denken dat het geen poëtische toon is' - Wim Brands, VPRO Boeken


Koenraad Goudeseune (1965) is een Vlaamse dichter en schrijver, woonachtig te Gent. Om in zijn levensonderhoud te voorzien was hij jarenlang taxichauffeur. Zijn oeuvre omvat intussen korte verhalen, brieven en poëzie.

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.