Voor Fuhrer, volk en vaderland

De SS in Nederland

Sytze van der Zee

Voor Fuhrer, volk en vaderland

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77895-37-5, 352 blz., November 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

trefwoorden: SS, Tweede Wereloorlog, Fuhrer, Hitler, Waffen-SS

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Sytze van der Zee schreef de geschiedenis van de SS in Nederland. Het is het verhaal van tienduizenden SS-leden die ook Nederlanders waren. Het is ook het verhaal van wat de SS in Nederland was, wat de SS met Nederland wilde.

De SS is een onderwerp dat velen afschrikt, maar anderen weet te fascineren; politieke stoottroep, moordenaarsbende en elite-leger tegelijk.

De Waffen SS was de militaire tak van de SS (Schutzstaffel) en werd opgericht in 1935. Het was een aanvulling op de Wehrmacht, het reguliere Duitse leger. De eenheden van de Waffen SS waren geducht om hun toewijding, berucht om hun wreedheid. De SS troepen maakten immers hun eigen wetten…

Vanaf 1940 konden ook niet-Duitsers vrijwillig dienstnemen bij de Waffen SS. In de eerste instantie alleen vrijwilligers van ‘Germaanse’ komaf, maar later werden ook vrijwel alle ‘niet-Germaanse’ volkeren toegelaten. Procentueel kwamen echter de meeste vrijwilligers uit Nederland. Over het precieze aantal lopen de meningen uiteen. Het waren er in ieder geval meer dan 25.000, waarvan er ruim 12.000 sneuvelden, voornamelijk aan het Russische Ostfront).

Het boek Voor Führer en Vaderland, de SS in Nederland is recent opgenomen in de canon Standaardwerken over de Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Voor Fuhrer, volk en vaderland

paperback/ gebrocheerd: € 25.00
Het standaardwerk over de SS in Nederland en over Nederlanders in de SS. Een politieke stoottroep, een moordenaarsbende en een elite-eenheid: ...

Meer boekennieuws op Facebook.