Opgewarmd Nederland

Rolf RoosSaskia Woudenberg

Opgewarmd Nederland

gebonden: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-808158-2-7, geïllustreerd, 224 blz., November 2004 UITVERKOCHT!

editie: Inclusief DVD

trefwoorden: klimaatverandering natuur water landbouw effecten aanpak

beschrijving

Voor het eerst wordt het effect van klimaatverandering zichtbaar gemaakt, of het nu gaat om nieuwe planten of vogels uit warme streken, of hele ecosystemen. De verandering van het klimaat heeft nu al grote gevolgen voor de landbouw, voor bossen, moerassen, rivieren en kust.
Concrete effecten staan voorop. Welke planten en dieren verhuizen naar het noorden? Wat betekent een vroeger voorjaar? Welke plagen komen er? Kan ons bos en moeras alle broeikasgassen vastleggen? Wat komt door natuurlijke trends, wat door de mens?
De Nederlandse natuur is de best geïnventariseerde ter wereld. Of het nu gaat om vlinders, libellen, vogels, planten of mossen, het is bekend of ze voor- of achteruit gaan. Vijfendertig deskundige auteurs schrijven over flora en fauna, wateroverlast en zich aanpassende natuurgebieden.

In Opgewarmd Nederland geen gespeculeer over wat er kán gaan gebeuren, maar zichtbare en concrete effecten nú. In woord èn in beeld. De DVD bevat documentaires over vogels, vlinders, libellen, korstmossen en hogere planten, en achtergronden.
www.opgewarmdnederland.nl biedt extra nieuws, wetenschappelijke achtergronden en links.

De hoofdredactie berust bij Rolf Roos, bioloog, publicist en programmamaker op het gebied van ecologie en natuurbescherming. Hij redigeerde Het milieu van de natuur dat moeilijk grijpbare zaken als verzuring, vermesting en verdroging in kaart bracht (hoe kan je het zien? hoe los je het op?).

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveInhoud boek Opgewarmd Nederland
Inleiding

1. Klimaat, seizoen en timing

Een... 
lees de hele tekstInhoud DVDDocumentaires - Flora en fauna in beweging: libellen; vlinders; vogels; korstmossen;... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.