In (slow)motion - Observaties van iemand met NAH (niet aangeboren hersenletsel)

Inclusief gratis luisterCD In (slow)motion

Petra Boolman

In (slow)motion - Observaties van iemand met NAH (niet  ...

ingenaaid: € 18.50

ISBN: 978-90-74020-06-0, 256 blz., March 2008 UITVERKOCHT!

trefwoorden: Petra Boolman NAH boek 'in (slow)motion' 'in slowmotion' NAH 'niet aangeboren hersenletsel' contusio cerebri Minderhoud, Best wel heavy

Oberservaties van iemand met NAH

Petra valt in de zomer van 2002, tijdens een vakantie in Frankrijk, van een paard. Met hersenletsel, een contusio cerebri in vaktaal, belandt ze in het ziekenhuis.
Via het ziekenhuis in Bordeaux en het Spaarneziekenhuis in Haarlem komt ze terecht in het revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee.
Hier noteert ze haar eerste opmerkingen, haar eerste vragen. Vragen en opmerkingen over wat haar opvalt, wat ze gek vindt, wat ze niet snapt aan zichzelf.
In eerste instantie zijn deze aantekeningen losse zinnen, later worden dit kortere stukjes tekst, eigenlijk dagboekfragmenten. Dit dagboek blijkt voor haar een manier om grip te krijgen op zichzelf en de wereld om haar heen.
Na verloop van tijd en gaandeweg dit boek, vindt er een verschuiving plaats. De noodzaak van het dagboek wordt minder en maakt plaats voor observaties van ‘de wereld’. Het boek eindigt met een aantal korte zelfstandige verhalen, miniaturen. Observaties van iemand met NAH (niet aangeboren hersenletsel).

Meer teksten en voorbeelden:

Recensie NBD BiblionDe auteur was tot haar ongeluk (een val van een paard), waarbij zij hersenletsel... lees de hele tekstregelmatig een glimlach van herkenning op gezichtBeste Petra,
Heb jouw boek in (slow)motion zojuist voor de tweede x uitgelezen.... 
lees de hele tekstOver de auteurPetra Boolman (1960) heeft, met partner, twee opgroeiende kinderen en was tot... lees de hele tekstKort fragmentEigenlijk zou je kunnen zeggen dat mijn wereld in de afgelopen jaren steeds... lees de hele tekstJ.M. Minderhoud, emeritus-hoogleraar neurologie“Eigenlijk heb ik een hekel aan de term 'niet-aangeboren hersenletsel', NAH,... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
achterplat
klik voor vergroting
Ook te beluisteren onderweg door gratis bijgeleverde luisterCD
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.