Lang zal ze leven - een verhaal over de dood van een jonge moeder

Marianne Peters

Lang zal ze leven - een verhaal over de dood van een  ...

ingenaaid: € 18.50

ISBN: 978-90-74020-05-3, 262 blz., February 2008
Gewicht: 550 gram.

trefwoorden: boek 'lang zal ze leven' kanker 'jonge moeder' verzorging waargebeurd mantelzorg Marianne Peters Taalhof Tekstbureau Internist-oncoloog ...

Strijd van jonge moeder tegen kanker

Het boek verhaalt over de strijd van de schoonzus van de auteur tegen kanker.

Maria, de 38-jarige schoonzus van auteur Marianne Peters, leefde een heel leven in tien maanden tijd; vanaf het moment dat ze hoorde dat ze een kwaadaardige hersentumor had, tot aan haar in de puntjes uitgedachte sterfbed. Aan de hand van interviews, het medisch dossier en in lange persoonlijke gesprekken, heeft Maria de auteur deelgenoot gemaakt van haar diepste gedachten. Het bracht haar rust.
Tegelijkertijd bracht het onrust bij de schrijfster. Want wat als je als vertrouwenspersoon en verzorgende getuige bent van het proces dat een ongeneeslijk zieke doorloopt en haar verhaal verwoordt in een boek? Wat als je meegaat in alle wensen van iemand die gaat sterven en je het gevoel krijgt nooit helemaal aan die wensen te kunnen voldoen? En hoe ver kun je en moet je gaan in je drang om te helpen, te verzachten en over te nemen? Waar liggen de grenzen, als die er al zijn, en wil je ze zien als je erop stuit?

Het verhaal van Maria is uiteindelijk niet alleen het verhaal geworden van een jonge moeder die afscheid moet nemen van haar gezin. Het is ook het verhaal geworden van hen die dichtbij staan en moeten meekijken naar de strijd die kanker heet.
Tenslotte is het ook het verhaal van twee jonge vrouwen, beiden in dezelfde fase van hun leven, vrijwillig veroordeeld tot elkaar. De een ziek, de ander hulpverlenend, samen het pad aflopend.

Maria leefde een heel leven in tien maanden tijd.
‘Lang zal ze leven’ is een ode aan deze krachtige vrouw.

Meer teksten en voorbeelden:

FragmentIk pak mijn schrijfblok erbij en laat Maria praten, terwijl ik aantekeningen... lees de hele tekstInternist-oncoloog Dr. Carla van Herpen:Als internist-oncoloog krijg je in de praktijk met vele patiënten te maken.... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
achterplat met binnenflap
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.