Goudkoorts

Narcís Oller

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Goudkoorts

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789074622639, January 2008
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 4.3 (d) cm. Gewicht: 668 gram.

Uitgever: Menken Kasander & Wigman Uitgevers

serienaam/reeks: Spaanse bibliotheek

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Barcelona, 1880.
Aan het eind van de negentiende eeuw lijken in de Catalaanse hoofdstad de bomen tot in de hemel te groeien: iedereen is in de greep van een ongekende speculatiekoorts. Beleggen is een collectieve obsessie, maar daar er meer investeerders zijn dan investeringsobjecten, snelt er op elk ideetje een zwerm geldschieters af als vliegen op stroop. In deze dynamische wereld werkt Gil Foix zich in recordtijd op van nederige timmerman tot geduchte beursmagnaat. Op het toppunt van zijn succes gaat hij de politiek in en laat hij zijn zaken waarnemen door een neef en diens zoon. Dit besluit zal hem duur komen te staan.
Goudkoorts, geschreven in het Catalaans, is dé grote realistische roman over Barcelona, over de tijd waarin Catalonië als eerste Spaanse regio een serieuze poging waagt om aan te haken bij de trein der progressie die door Europa raast. Een roman over hebzucht en hoogmoed, roemzucht en wraak, maar tevens een bildungsroman, waarin de zonderlinge ontwikkeling van Gils dochter Delfina Foix, van nuffige bakvis tot gelouterde rijpe vrouw, op aangrijpende wijze wordt afgeschilderd.

De Catalaanse auteur Narcís Oller (1846-1930) combineerde zijn werk als advocaat met het schrijversschap. Als tijdgenoot en geestverwant van Benito Pérez Galdós en Emile Zola, is Oller de grondlegger van de moderne Catalaanse roman.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Goudkoorts

paperback/ gebrocheerd: € 24.50
Barcelona, 1880. Aan het eind van de negentiende eeuw lijken in de Catalaanse hoofdstad de bomen tot in de hemel te groeien: iedereen ...

Goudkoorts

gebonden: € 24.50
Barcelona, 1880. Aan het eind van de negentiende eeuw lijken in de Catalaanse hoofdstad de bomen tot in de hemel te groeien: iedereen ...

Meer boekennieuws op Facebook.