Kracht zonder macht

Onweerstaanbare managementrecepten met de smaak van verticale dialoog

Cees Hoogendijk

Kracht zonder macht

gebonden: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77983-24-9, geïllustreerd, 160 blz., February 2008
Formaat: 23.0 (h) x 17.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 619 gram.

Uitgever: Uitgeverij Quist

trefwoorden: beleidscommunicatie, dialoog, leiderschap, management

Goed presteren en lekker werken

Kracht zonder macht gaat over richting, draagvlak, verbondenheid en actie in organisaties, en over hoe je dit als manager van de grond krijgt. Het is een must voor elke manager die op zoek is naar nieuwe wegen om lekker werken en goed presteren binnen zijn organisatie mogelijk te maken.
Verkiezen managers nu echt meenemen boven meegeven? Zelfs de meest sturende manager weet diep van binnen dat doelen pas echt worden gerealiseerd als medewerkers het beleid in alle vrijheid mogen meemaken. Goede plannen maken moet niet verstoord worden door machtsverhoudingen tussen leidinggevers en leidingkrijgers. En wie anders dan de manager zelf beschikt over de macht om zich te onthouden van machtsuitoefening? Dat blijkt overigens makkelijker gezegd dan gedaan&
In dit boek wordt de Verticale Dialoog ingebracht: het constructieve, machtsvrije gesprek tussen beleidsmakers en beleidsontvangers. Het bevat de basisprincipes om organisaties beter te laten werken. Geen theorie die zegt hoe je als manager tijdelijk even je macht uitzet, want zo werkt dat niet. Wel twintig managementrecepten die uitnodigen om op de enige juiste manier met continue verbetering aan de slag te gaan.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.