De schoonspringer

gedichten

Jos van Daanen

paperback/ gebrocheerd: € 17.50
ISBN: 978-90-6265-986-9, 72 blz., February 2018
Formaat: 20.1 (h) x 17.3 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 136 gram.

beschrijving

Met De schoonspringer levert Jos van Daanen een bijzondere bundel af. Een man springt van een flatgebouw van 23 verdiepingen. Flitst zijn leven als in een film voorbij? In zijn realiteit kan hij bij elke etage even blijven hangen en naar binnen kijken.

Poëzie is hybride geworden. Net als de wereld. Niets is nog zoals het was. Poëzie en proza, goed en kwaad, vorm en inhoud, ding en idee, feiten en hun alternatieven. Ze bestaan niet meer naast elkaar, maar zijn nauw met elkaar vermengd geraakt. Wie kan in die mix nog een waarheid onderscheiden? Iets als een houvast om vat te krijgen op zijn leven? Het samengaan van poëzie en proza, vorm en inhoud, wordt ook visueel zichtbaar in de vormgeving van de bundel.

Jos van Daanen (Kerkrade, 1959) studeerde Nederlands en Algemene Literatuurwetenschap. In 1988 debuteerde hij als dichter in Maatstaf en er volgden tot 1992 meer publicaties in De Tweede Ronde, Preludium en Letterlik. Vanaf 2011 publiceerde hij vele gedichten in tijdschriften zoals Op Ruwe Planken, Gierik/NVT, Meandermagazine, Deus ex Machina, Krakatau. Een deel van die gedichten werd in 2016 door uitgeverij Kleinood & Grootzeer gebundeld in de bibliofiele uitgave Tot er woorden waren, waren we niets. De Schoonspringer beschouwt hij als zijn officiële debuut.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: