De Utrechtse Elfsteden Fietstocht

Een cultuur- en waterhistorische wielertocht van 203 km aan de hand van fietsknooppunten in etappes van 23 tot 203 km

Ton (A.C.) Ton

spiraal: € 16.90

ISBN: 978-90-5881-977-2, geïllustreerd, 162 blz., March 2018
Formaat: 13.5 (h) x 19.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 263 gram.

trefwoorden: Elfsteden Elfstedenroute Bed&breakfast fietsgids fietsroute knooppunten knooppuntenroutes Landelijke Fietsroute LF meerdaagse fietsroute ...

Rondje Utrecht langs de Utrechtse elf steden

Ook Utrecht heeft een Elfstedentocht. Deze fietstocht is ontwikkeld en beschreven door Ton Ton, fietsliefhebber, historicus, geboren en getogen in de stad Utrecht.

De Utrechtse Elfsteden Fietstocht komt door de steden Utrecht, Woerden, Oudewater, Montfoort, IJsselstein, Vianen, Wijk bij Duurstede, Rhenen, Amersfoort, Bunschoten en Baarn. Deze plaatsen liggen in de huidige provincie Utrecht en mogen zich stad noemen op basis van in de Middeleeuwen verworven rechten.

De tocht voert langs weilanden, akkers, fruitboomgaarden, kastelen, buitenplaatsen, oude boerderijen, door bossen en over zandheuvels, maar vooral door middeleeuwse steden, langs oude rivieren, kanalen en weteringen en zelfs langs een oude zee. Kortom door Nederland in een notendop.

De route is 203 kilometer lang en wordt gereden aan de hand van fietsknooppunten. Met de racefiets is het mogelijk de tocht in een dag af te leggen. Maar dan ga je snel voorbij aan de vele bezienswaardigheden. Alle steden aan de route vormen cultuurhistorische parels waarin je de sfeer van de Middeleeuwen voelt en ziet. En aan de bijzonder gevarieerde natuur.

In de gids zijn mogelijke etappes beschreven en naast veel cultuurhistorische en toeristische informatie zijn ook aantrekkelijke overnachtingsmogelijkheden opgenomen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.