Geen haar meer

Van topmodel tot haarontwerpster

Isabella Broekhuizen

Geen haar meer

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 978-90-8954-002-7, 158 blz., November 2007
Gewicht: 196 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Haarwerken

Topmodel loopt chemische verbranding van hoofdhuid

Lindy was een veelgevraagd model, met een bijzondere look en een veelbelovende toekomst. Ze was zelfs te gast in de show van Oprah Winfrey. Maar op een dag sloeg het noodlot toe. Ze liet haar haar ontkroezen bij een ondeskundige kapster en liep een chemische verbranding op, dat haar hoofd totaal verminkte. Het kostte haar niet alleen al haar haar, maar ook haar carrière en haar zelfvertrouwen. Haar vechtlust en moed hielden haar echter overeind. Ze liet zich een aantal malen een haarwerk aanmeten, maar steeds bleek weer, dat ze bedrogen was: het haar werd na één keer wassen een pluizige bos Barbie-haar, de haarwerken waren te duur of ze hielden het niet lang vol.
Uiteindelijk besloot ze, zelf haarwerken te maken. Tenslotte wist zij als geen ander hoe het was om te leven met het besef dat ze kaal was en dat er op haar aangetaste hoofd nooit weer haar zou groeien. Zo had ze ook niet langer te maken met firma’s die er op uit waren zo veel mogelijk aan mensen te verdienen, maar kon ze hen helpen zoals ze zelf zo graag geholpen had willen worden.
In dit boek vertelt ze haar ongelooflijke verhaal. Ze wekt bewondering en dwingt respect af voor de wijze waarop ze haar leven in eigen hand heeft genomen. Haar stijl is open en direct en haar worsteling om er ondanks haar probleem toch leuk uit te zien zal voor velen herkenbaar zijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.