Stemmen van de ziel

Vergeten waarheid van dementie

Hans Siepel

Stemmen van de ziel

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 978-90-8954-001-0, 190 blz., November 2007 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: dementie, denkproces, ziel, geest, betekenis, werkelijkheid

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

Nieuwe kijk op dementie

“Wat is dementie? Medici twijfelen niet aan het antwoord op die vraag. Het is een ziekte van de hersenen. Hersencellen worden aangetast waardoor het denkproces van de mens wordt vernietigd. Dit boek, dat het dementieproces van mijn moeder schetst, laat zien dat aan dementie ook een heel andere betekenis gegeven kan worden. Dementie als de stem van de ziel.
Het is waar dat de ziekte de hersencellen aantast en dat ze zich terugtrekken uit ‘onze werkelijkheid’. Maar naar welke werkelijkheid gaat de geest dan?
Het verhaal van mijn dementerende moeder laat die andere betekenis van dementie zien. De geest van een dementerende houdt niet op te bestaan wanneer hersencellen worden aangetast. Integendeel. De diepere lagen komen in de nevelen van de dementie aan de oppervlakte. De ziel spreekt.
Dit boek vertelt over die andere werkelijkheid die met de bril van de ziel zichtbaar werd. Als je in die werkelijkheid durft te treden, krijgt dementie zo veel meer betekenis dan slechts het dichtslibben van hersenvaten. Dit boek, de strijd van mijn dementerende moeder en het waarom van dat gevecht, maakt dát duidelijk.”

Dat schrijft Hans Siepel in zijn ontroerende en vaak verbijsterende boek Stemmen van de ziel. Hij heeft de moed en de kracht gehad om zijn moeder te begeleiden om het grootste geheim van haar leven te vertellen, dwars door de nevelen van haar dementie. Een geheim, dat haar leven en dat van hun gezin decennialang heeft bepaald. Door haar signalen serieus te nemen, volgde hij een ongebruikelijke en vaak heel moeilijke weg, met onduidelijke uitkomst. Beide vonden op die weg een nieuwe en andere werkelijkheid. Daar mocht zijn moeder eindelijk haar verhaal vertellen. Een bijzonder document, dat een heel nieuwe kijk geeft op dementie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Stemmen van de ziel (herdruk)

paperback/ gebrocheerd: € 17.50
In het najaar van 2007 verscheen van Hans Siepel het boek 'Stemmen van de ziel, vergeten waarheid van dementie'. Een aangrijpend, wonderbaarlijk ...

Stemmen van de ziel - grote letter uitgave

paperback/ gebrocheerd: € 24.95
Wat is dementie? Medici twijfelen niet aan het antwoord op die vraag. Het is een ziekte van de hersenen. Hersencellen worden aangetast ...

Meer boekennieuws op Facebook.