Permafrost in de tropen

Een verzwegen Indische familiegeschiedenis

Han Deibert

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-6365-031-1, geïllustreerd, 243 blz., February 2018
Formaat: 21.1 (h) x 14.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 357 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Waargebeurde verhalen, familiegeschiedenis, Nederlands-Indië, Nederland, invloed, verzwegen, koloniale overheersing, familieopstellingen, ...

Indisch familieverhaal en de invloed op het heden

"Mijn huid is bruin en toch voel ik me Nederlander. Hoewel? In die zoektocht stuit ik op het grote zwijgen. Maar het hindert me niet om verder te gaan. Zelfs tegen de stroom in."

Dit boek gaat over de gedeelde geschiedenis van Nederland, Nederlands-Indië en Indonesië en welke invloed deze ontkende geschiedenis nog steeds heeft op de moeite die we hebben om door te groeien naar een kleurrijke samenleving.

Indo's zijn veelal geruisloos geassimileerd en hebben vaak moeite om de eigen identiteit te (her/er)kennen. We hebben een samenleving gecreëerd waarin we wegkijken van ons racisme en leven in de illusie van het tolereren van die 'andere' medelander, waardoor de polarisatie en angst steeds meer toenemen.

Dit Indische familieverhaal is een aanzet om daadwerkelijk te kijken naar de twee kanten van de medaille die een bijna vierhonderd jaar oude koloniale overheersing heeft achtergelaten in onze historie en in ons dagelijks leven. Het verhaal van de overheerser en de overheerste verbonden door de ontkenning van elkaar.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.