Alleen God kan ons nog redden

Egbert Schuurman: tegendraads christen in een seculier land

Remco van Mulligen

ingenaaid: € 29.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5881-956-7, geïllustreerd, 432 blz., November 2017
Formaat: 22.0 (h) x 14.3 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 690 gram.

trefwoorden: filosofie cultuur recht gerechtigheid rechtvaardigheid secularisatie techniek technocratie technicisme toekomst milieu milieuzorg ...

Alleen God kan ons nog redden ......

Egbert Schuurman is een eigenzinnige denker. Als techniekfilosoof heeft hij zich gebogen over onderwerpen die zeer actueel zijn: robots en cyborgs, genetische manipulatie en de klimaatcrisis. Als politicus zat hij drie decennia in de Eerste Kamer en drukte hij een groot stempel op de ChristenUnie. Ook in die rol sneed hij prikkelende thema’s aan. Kan de islam onze bondgenoot zijn? Hebben mensen naast rechten ook plichten? Loopt de westerse wereld niet vast in materialisme en beheersingsdrang?

In dit boek beschrijft historicus-journalist dr. Remco van Mulligen de levensweg en de vele publicaties van Egbert Schuurman. Het boek geeft ook een tijdsbeeld van Nederland in een periode van enorme veranderingen: van een verzuild land naar een seculiere natie. Schuurman zocht zich daarin als orthodox christen een weg. In een slotinterview gaat de filosoof en politicus op frisse manier in op de meest actuele kwesties. Kritisch, maar tegelijk optimistisch en hoopvol.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.