Langs de Kapellekensbaan

Een film van André Schreuders door de maker toegelicht en met een nawoord van Jos Muijres

André Schreuders

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 978-90-79020-43-0, geïllustreerd, 48 blz., December 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: v/h Huis Clos

editie: DVD Langs de Kapellekensbaan

nawoord: Jos Muijres

redacteur: Rob Bindels

boekontwerper: Piet Gerards

Een filmische reis tussen Aalst en Erembodegem

“A large frog in a very small literary pond” (een grote kikker in een heel kleine literaire vijver) noemde de Amerikaanse journaliste Cyra McFadden Louis Paul Boon in haar bespreking van de Engelse vertaling van Boons magnum opus ‘De Kapellekensbaan’. Dit boek – waaraan Boon zijn nominatie voor de Nobelprijs dankte - vormt de aanleiding voor een filmische reis van regisseur André Schreuders naar de werkelijk bestaande Kapellekensbaan, een verbindingsweg tussen Aalst en Erembodegem (België) met erlangs enkele huizen, twee verlaten en vervallen fabrieken, een lange muur en stukken onbruikbaar moerasland.

De aantekeningen van filmmaker en filosoof André Schreuders over het maken van een film over dit onverfilmbare boek vormen de kern van deze uitgave.

Het filmessay ‘Langs de Kapellekensbaan’ (DVD-96 minuten) is een 'gesprek' tussen de schrijver Boontje die in zijn roman heel het leven wil omvatten en de regisseur die het boek waarin hij zich thuis voelt, terug wil vinden in de werkelijkheid. De woorden en beelden van de filmmaker gaan een dialoog aan met Boontje die ‘spreekt’ via fragmenten uit ‘De Kapellekensbaan’.

Boonkenner Jos Muijres (Radboud Universiteit Nijmegen) schreef een nawoord waarin het bijzondere van de roman en de film worden belicht.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: