De kat van de president

Guram Odisharia

De kat van de president

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8759-723-8, 219 blz., November 2017
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

redactie: Hans Hagen

vertaald door: Artchil Djavakhadze

trefwoorden: de kat van de president georgie gurman odsharia georgisch

De kat van de president

'De kat van de president' is een roman over Michail Bghazjba, een van de meest kleurrijke persoonlijkheden in de internationale havenstad Soechoemi in Abchazië (Georgië) in de tweede helft van de vorige eeuw. In de autoritaire Sovjetperiode was hij een tijdlang de hoogste bestuurder die als zoon van een Abchaziër en een Georgische bij beide volken even geliefd en gerespecteerd was. Hij viel op door zijn eerlijkheid, zijn eenvoudige manier van doen en zijn warme belangstelling voor mensen. Hij wist strijdende partijen tot elkaar te brengen en kwam op voor de rechten van verdrukten.

Bghazjba overleed in 1993, tijdens het hevige conflict tussen de Abchaziërs en Georgiërs. Hij kon de gewelddadigheden en de haat tussen beide bevolkingsgroepen niet verdragen en hij leed onder de dood van zijn familieleden, vrienden en buren.

Guram Odisharia, een beroemde Georgische auteur, beschrijft in zijn karakteristieke poëtische stijl met veel humor de belevenissen van de hoofdpersoon, de verhalen die over hem de ronde doen en geeft een inkijkje in het dagelijks leven van de inwoners van Abchazië.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.