De ring van de keizerin

Caspar Visser 't Hooft

De ring van de keizerin

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-8684-014-4, 94 blz., November 2007
Formaat: 20.2 (h) x 12.3 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 121 gram.

Uitgever: Uitgeverij IJzer

trefwoorden: valkhof herinnering sprookje

beschrijving

Alles vloeit weg. De herinnering is een zwemmen tegen de stroom in. En dan nog maar zien of je het haalt tot de bron.

Marnix heeft een ingrijpende hartoperatie ondergaan. Tijdens de periode van herstel dringen zich beelden van vroegere zomervakanties aan hem op – zomervakanties doorgebracht op een oude buitenplaats in het Gelders rivierenland. Hij ging toen veel om met twee leeftijdgenoten: een eigenzinnig meisje vol levenslust en haar innerlijk onzekere broer. Hoewel hij sindsdien alle contact met hen heeft verloren, beseft hij nu hoeveel ze voor hem betekenden. Marnix besluit naar hen op zoek te gaan. In dit zoeken zit meer dan alleen nostalgie naar voorbije tijd. Gaandeweg komt Marnix tot het inzicht dat hij met één van hen nog iets af te handelen heeft. Alleen dan kan hij verder. Het einde is verrassend en tegelijk open. Wie alles wil zeggen doodt de verbeelding.

In deze novelle wordt de vraag naar de waarheid gesteld. Zijn alleen harde feiten waarheid, of wordt waarheid ook voortgebracht door wat ‘maar’ verhalen of sprookjes zijn?

Caspar Visser ’t Hooft woont in Versailles. Hij is de auteur van de eerder bij IJzer verschenen novelle ‘Sprekend Portret’.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.