Verweesd weerzien

roman over jaargenoten

Hans den Tonkelaar

Verweesd weerzien

paperback/ gebrocheerd: € 7.20

ISBN: 978-90-75879-23-0, 208 blz., September 2004
Formaat: 20.0 (h) x 12.6 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 247 gram.

trefwoorden: Leiden studentenliteratuur

beschrijving

Als Hans Leickert in het begin van de jaren zeventig als student rechten te Leiden aankomt, geniet hij van de stad en zijn nieuwe vriendenkring. Hij gaat om met de chique Ernst Vertin, wiens leefwereld, excentriek gedrag en belezenheid indruk op hem maken. Ernst verlaat Leiden al in zijn tweede jaar, na een dramatische gebeurtenis. Hans ziet hem later nog maar zelden, maar er blijft een band tussen beiden, hoezeer het leven van Ernst ook afglijdt.
De nette jaargenoten uit het Leidse kringetje redden het wel: de vrolijke versierder Maarten, de bottige en nerveuze Marjan, mooie Mia, snoep uitdelende Willem, die een vaag alcoholisch leven in diplomatieke dienst gaat leiden, de vervaarlijke Sophie en de voorzichtige Guus, die voor zijn eerste jaar is gezakt, maar hoogleraar wordt. Zij duiken later op allerlei plaatsen weer op. Hans observeert zijn vrienden steeds nauwkeurig en met de nodige humor, maar gaandeweg wordt zijn toon cynischer.
Het laatste hoofdstuk van deze licht satirische roman speelt in deze tijd. Een jaar nadat Anna aan Hans heeft verteld hoe het haar broer Ernst is vergaan, begint het in een winters en nevelig Leiden langzamerhand tot Hans door te dringen wat het leven hem heeft geleerd.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De auteur (geb. 1951) is rechter te Arnhem. lees de hele tekstfragment...'Ik kwam in Leiden aan op een vroege augustusochtend. Een zéér vroege augustusochtend.... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.