IXAT op de TAXI

Peet van der Heijden

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 978-90-71343-57-5, 160 blz., November 2007 UITVERKOCHT!

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Humor, levensbeschouwing, lotgevallen

Peet zat ruim 30 jaar 'op' de Taxi

Taxichauffeur, een spannend beroep, soms zelfs iets te spannend. Vanaf het moment dat de eerste taxi ging rijden met paard en wagen zijn buitenstaanders nieuwsgierig geweest naar de belevenissen van de bestuurders. Wie kent niet het televisieprogramma “Taxi”?

In dit boek krijgt de lezer een kijkje in de taxikeuken. Vaak met een lach, soms met een traan. Het vervoeren van klanten levert dikwijls een sappig of aandoenlijk verhaal op.

Peet van der Heijden verstaat de kunst om zijn rijke ervaringen vanuit zijn tijd als taxichauffeur met veel enthousiasme ‘ter lering ende vermaek’ over te brengen op de cursisten in opleiding voor dit schitterende metier. Ook op papier slaagt hij er in de lezer te boeien met prachtige verhalen doorspekt met knipogen en kwinkslagen.
De Rotterdamse Taxi Centrale is ingenomen met deze begaafde verteller die de aspirant taxichauffeur voor zich inneemt maar ook een degelijke basiskennis meegeeft om te overleven in het nimmer saaie vak.
Wie verre reizen maakt kan veel verhalen en wie 30 jaar met een taxi rijdt kent veel verhalen. De meeste verhalen die Van der Heijden schreef verschenen in het RTC Magazine, het relatieblad dat aan de vaste klanten van deze vooruitstrevende taxicentrale verstuurt.
Ik wens u veel leesplezier maar ook een goede reis wanneer u met een RTC taxi reist.

Sjaak de Winter

Directeur Rotterdamse Taxi Centrale RTC NV

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.