Opspattend schuim

Karel Auwers

Opspattend schuim

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8666-044-5, 520 blz., March 2008 UITVERKOCHT!

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: Vlaanderen Bilzen Satire Nieuwe testament

beschrijving

Het meest opzienbarende boek sinds de Sade; nochtans distantieert de schrijver zich van elke vorm van sadistische of masochistische fantasieën met uitzondering van de gruwelijke wijze waarop vele meisjes in Afrika, de besnijdenis moeten ondergaan.

De uiteenlopende seksuele geaardheid van de hoofdpersonages, hoe verschillend deze ook moge zijn, weet de auteur op een onnavolgbare wijze aan het papier toe te vertrouwen.

Jesouth (Hebreeuwse naam voor Jezus), ontdaan van alle goddelijke attributen waarin o.a. de katholieke kerk hem later zal verpakken, wordt in de decadente wereldstad, Rome, verwacht zonder dat hijzelf enig besef heeft van het uiteindelijke doel van deze verre reis.

Angstig ten overstaan van vrouwelijk gezelschap, om reden van zijn chronische voortijdige ejaculatie zoekt zijn geest een uitweg in macro erotische visioenen.

De Romeinse geheime dienst is op de hoogte dat de joden een aanslag hebben gepland op het staatshoofd (Teberius) die het dan ook veiliger acht om zich samen met Lyvia, zijn moeder en tevens de weduwe van Augustus, terug te trekken op het eiland Caprie. Ongeacht hun relatief hoge leeftijd houdt hun incestueuze verhouding stand.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.