Wie schrijft, die blijft

Het derde boek in een reeks van uitgaven die zijn samengesteld door en met verhalen, anekdotes en gedichten van tientallen onbekende auteurs

Wijnand Cornelis van de Meeberg

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-94-92575-71-5, geïllustreerd, 184 blz., October 2017
Formaat: 22.5 (h) x 16.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 365 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

redacteur: Wijnand Cornelis van de Meeberg

beschrijving

Na de eerste uitgave van Calbona met gezamenlijk werk, onder de titel ‘Heb je even…?’, was er snel behoefte aan een tweede boek. Dat kwam uit als ‘Heb je nóg even…?’. De eerste oplage van beide boeken was al snel uitverkocht en een tweede druk kwam er aan. Maar er waren nog steeds verhalen die geen plaats hadden gekregen en de mensen, enthousiast geworden, stuurden telkens maar in. Het was duidelijk: er moest een derde boek komen. Dat ligt nu voor met de eenvoudige, doch duidelijke titel: ‘Wie schrijft, die blijft’.
En dat gezegde is een waarheid als een koe, want kijk maar in ‘werelds bibliotheken, kijk maar bij mensen in de huis- slaap- of studeerkamer; het barst er van de boeken en nog steeds citeert de mens uit de 21ste eeuw citaten van eeuwenoude schrijvers zoals Confucius. Nog steeds worden de toneelstukken van Shakespeare en Tolstoj uitgevoerd en nog steeds lezen we de boeken van Malot, Twain, Wilde en Kafka.
Wie iets geschreven heeft wat de mensen raakt, zal nooit vergeten worden; die mens blijft.

Dit boek heeft nog een tweede doel: het onder de aandacht brengen van oude boeken die nog steeds heel erg de moeite waard zijn. Waarvan ik als uitgever wens dat mensen die nooit zullen vergeten. U vindt ze achterin het boek.

De derde reden is: mensen aan het schrijven krijgen en het geschrevene delen, zoals in dit boek, maar ook een boek helemaal van uzelf. En die mogelijkheid bestaat al een flink aantal jaren zonder dat u een tweede hypotheek op uw huis moet verkopen. Probeer het eens!

Wijnand van de Meeberg

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.