Tinnen schreeuw

Peer Engels

Tinnen schreeuw

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-78407-19-5, 352 blz., September 2007

Uitgever: Uitgeverij TIC

trefwoorden: Limburg, Peel, ontwikkelingsroman, cabaret

Debuut van een serieuze grappenmaker

Wie opgroeit in een klein dorp aan de rand van de Limburgse Peel heeft het moeilijk, zeker in een tijd waarin hippie-achtige rebellie, Toppop, bisschop Gijsen en Willy Brokamp de gesprekken tussen de kinderen en de autoritaire vader domineren. De moeder probeert met vrijwel eeuwigdurend zwijgen de vrede in het huis te bewaren.
Maar een piepklein gat in het zolderplafond legt de feiten bloot. Nieuwsgierigheid, geduld en een groot incasseringsvermogen zijn dan de eigenschappen die elke overlevingsstrateeg nodig heeft. Plus een enorme portie humor.

Tinnen schreeuw is een boek dat de ziel ontleedt met een haarscherp mes en alle theorieën over zelfbevrijding overbodig maakt. Hilarisch, herkenbaar en diepgravend tegelijk.

Peer Engels (Helden, 1957) vormde samen met Aart Terpstra, Ton Schuringa en Karel Glastra van Loon de Amsterdamse cabaretgroep Herenakkoord. Hij schreef de meeste teksten van de groep die in de finale stond van het Camarettenfestival in 1989. Hij schreef met Karel Glastra van Loon ook teksten voor Paul Haenens tijdschrift Mens en Gevoelens.
Sinds 2006 woont hij weer in het zuiden. Dit is zijn literair debuut.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.